fbpx

Svetujemo, ker smo se pripravljeni soočiti z izzidom

»Branje« položnice oziroma razdelilnika

Upravniki imamo zakonsko pooblastilo, da v imenu lastnikov prejemamo račune dobaviteljev in izvajalcev vezano na zgoraj našteto ter jih prefakturiramo lastnikom na razdelilnikih (»položnicah«)..
Share on facebook
DELI
Share on linkedin
DELI

Obratovanje večstanovanjske stavbe je sklepanje in izvrševanje poslov, ki so potrebni za zagotavljanje pogojev za bivanje in osnovni namen večstanovanjske stavbe kot celote ter za uporabo skupnih delov večstanovanjske stavbe. Za posle obratovanja se šteje zlasti zagotavljanje dobav in storitev za skupne dele, zagotavljanje dobav in storitev za posamezne dele večstanovanjske stavbe, če naprave večstanovanjske stavbe ne omogočajo individualnega odjema in obračuna dobav in storitev za posamezne dele, varstvo pred požarom in zagotavljanje drugih ukrepov za zaščito in reševanje, čiščenje skupnih prostorov, hišniška opravila, deratizacija in podobno.

Upravniki pa imamo zakonsko pooblastilo, da v imenu lastnikov prejemamo račune dobaviteljev in izvajalcev vezano na zgoraj našteto ter jih prefakturiramo lastnikom na razdelilnikih (»položnicah«).

Vse obračunane postavke so vezane na Pravilnik o upravljanju večstanovanjskih stavb, ki določa način obračuna le teh (enota, število oseb,…), razen v večstanovanjskih stavbah kjer so lastniki delitev stroškov določili s pogodbo o medsebojnih razmerjih in jo podpisali vsi (v 100% deležu).

Ker se po vsakem izdanem obračunu, še vedno na nas obrača kar nekaj stanovalcev, vezano na pojasnitev obračuna, pojasnjujemo na primeru razdelilnika:

Share on facebook
DELI
Share on linkedin
DELI